Shtypi i Dites sot online

Shtypi i dites sot jep zgjidhjen per keto i cili deshiron te dije me shume rreth ngjarjeve qe ndodhin ne vend. Te kjo faqe do jene te gjitha lajmet e fundit te shtypit te updetuara dhe do gjenden adresat per cdo media. Shumicen e kohes Shtypi transmeton lajmet e fundit tek qytetaret duke qene prane tyre ne cdo moment si ne formen online ashtu dhe ne formatin e gazetave, revistave, broshurave dhe televizionit. Lajmet e perditshme kane qene nje burim informacioni paresor per shume dekada dhe akoma vazhdojne te jene burim informacioni I perditshem per shume kategori ngjarjesh si Brenda vendit ashtu dhe jashte tij.

Cfare do gjeni tek shtypi i dites?

Shtypi i dites sot eshte ajo cka te gjithe mendojne qe kur sapo zgjohen.  Shtypi.org eshte platforma qe u jep zgjidhen problemeve te gjithe personave qe duan te njoftohen rreth lajmeve te minutit te fundit.

Cdo lajm I fundit eshte nje klikim larg jush. Ju do te gjeni informacionet me te rendesishme politike, sociale, kulturore, informative, sportive, teknologjike etj.

Rendesia me e madhe e shtypit eshte vertetesia e intformacionit te publikuar dhe se si arrin tek publiku pa u ndryshuar nga burimi fillestar. Nje lajm duhet te kete sa me shume vertetesi saktesi dhe informacion te permbledhur per ngjarjen.

Ky lajm duhet te transmetohet sa me shpejt dhe sa me sakte tek publiku, pa u manipuluar pa u ndryshuar. Nese shtypi I dites, ndryshohet ose manipulohet ne cfaredo lloj menyre informacioni do te ishte I pasakte dhe do te krijoje konfuzion tek lexuesi.

Shtypi i dites sot bazohet kryesisht tek  ngjarjet me te rendesishme ne rajonin Shqiptar dhe ate Kosovar. Ne ofrojme nje sere adresash gazetash prestigjoze ku lajmet garantojne saktesi te larte dhe nje larmishmeri te ngjarjeve te vendit. Shtypi sot eshte nje website I besueshem, I thjeshte dhe shume praktik.

Te gjitha gazetat shqiptare te listuara nje klikim larg jush. E ardhmja e shtypit eshte drejt dixhitalizimit dhe ky eshte nje fakt I pandryshueshem duke qene se dhe numrat e visitoreve ne faqet e shtypit online jane ne rritje dita dites.

Shtypi sot online raporton evente te se kaluares ose evente te tashme. Qellimi eshte te grumbulloje sa me shume informacion dhe ta publikoje ate ne television, radio, gazeta, revista, internet etj. Ne shume shtete shtypi eshte I kontrolluar nga qeveria dhe kjo ndikon ne publikimin e lajmeve jo te verteta dhe korrupsioni ka zhvillim me te madh ne keto vende si pasoje e mbulimit nga media.

Nje lajm duhet te jete gjithmone I pavarur po ashtu si edhe gazetaret qe I shkruajne lajmet. Te mos kete preference politika apo te beje favore per arsye personale. Kjo sjell manipulim te medias dhe konfuzion tek publiku I gjere. Tek shtypi i dites ne jemi siguruar te sjellim lajmet me te verteta ne baze te mediave me cilesore.

Me zhvillimin e teknologjise perhapja e informacionit eshte duke u bere dita dites akoma edhe me e lehte si pasoje e internetit dhe smartphoneve. Pervec lehtesise se perditesimit te lajmit vjen edhe shpejtesia qe publiku informohet per ngjarjen. Denoncimet jane me te lehta dhe me eficiente dhe gjejne zgjidhje me lehte si pasoje e shtypit online dhe mediatik.

Lajmet jo te verteta(Fake News)

Propaganda gjithmone reflektohet fillimisht ne media si pasoje se kjo e fundit eshte forma me e shpejte dhe me e gjere e informimit te popullit. Shpesh lajmet jo te sakta krijohen per te drejtuar gabimisht lexuesit oer nje informacion te caktuar. Zakonisht keto jane afera korrupsioni dhe perfitojne indivite ose organizata te caktuara.

Tek shtypi sot do te gjeni adresat e gazetave me te besueshme dhe me te kerkuara por gjithashtu edhe ato te shtypit Kosovar dhe shtypit maqedonas. Shtypi ditor eshte me shume si nje tradite e krijuar nga njerezit per nje kohe shume te gjate prandaj ka dhe nje interesim kaq te madh.

Historia e Shtypit Shqiptar

Shtypi shqiptar nder vite ka pasur permiresime shume te medha. Duke u nisur qe ne kohen e diktatures ne regjimin e diktatorit Enver Hoxha. Ne ate kohe shtypi shqiptar nuk ka qene I pavarur si pasoje e kontrollit politik qe ushtrohej mbi cdo lloj forme informacioni.

Liria e te shprehurit ka qene shume e kufizuar madje nese tek shtypi i dites publikoheshin lajme qe tregonin mospelqim ndaj qeverisjes diktatoriale merreshin masa nga me te ndryshmet dhe me te keqijat deri tek persekutimit familjar te individit pergjegjes per keto artikuj. Por si ka ndikuar kjo fshehje e informacionit dhe mbyllje e lirise se shtypit?

Shqiperia u be nje vend I izoluar per me shume se 40 vite duke pasur pothuajse asnje kontakt me boten e jashtme dhe duke lene banoret ne nje erresire totale informimi me boten e jashtme por dhe me realitetin ne Shqiperi.

Ky kontrollim I shtypit sherbeu qe njerezit te mbaheshin te pa informuar dhe sistemi komunist te shperndante tek populli vetem lajmet qe ishin ne interesa te partise Komuniste shqiptare. Kjo ndodhte per te arritur kontrollin maksimal te popullit. Aq i ngushte ka qene liria e informacionit sa edhe shtypi perdorej edhe per te larguar besimin fetar ne Shqiperi duke I quajtur besimtaret si anti kombetare asojkohe.

Shtypi Sot

Shtypi sot gezon mbeshtetjen e nje forme qeverisje demokratike dhe informacioni vjen me I drejtperdrejte tek publiku. Ndryshe nga periudha komuniste shtypi I sotem gezon liri, gazetaret jane te pavarur dhe autoret jane te lire te shprehin mendimin e tyre pa qene ne presion nga qeveria. Lajmi eshte shume I drejteperdrejte si ne rajonin Kosovar dhe ate Shqiptar.

Gazetat ofrojne shumllojshmeri informacioni duke pasur liri veprimi dhe sherbimi ne te gjithe republiken Shqiptare. Ketu futen te gjitha mediat televizive, revistat, dhe gazetat te cilat nuk jane me ne pronesi te shtetit por me pronesi private. Kjo ndihmon qe denoncimet te kene nje adresim me te sakte, korrupsioni te jete me I ulet dhe gjithashtu ndihmon formimin e nje shteti me rregulla dhe me kontrollueshmeri me te larte.

Sot ne vitin 2020 shtypi i dites zoteron liri informacioni , materialet e publikuara nuk jane te censuruara nga shteti apo nga organizata te tjera qe mund te permenden ne raste denoncuese.

Shtypi i Dites Sot Online