Shtypi Kosovar

Ketu do te gjeni te gjitha lajmet e shtypi Kosovar ditor te gazetave me te rendesishme te rajonit. Kjo platform mundeson kontrollimin dhe aksesimin e te gjitha adresave te te mediave, revistave, gazetave, televizioneve me te mira ne Kosove. Ky website ka per qellim qe te sjelle sa me shpejt dhe sa me thjeshte tek ju lajme nga Bota, Rajoni, Kultura, Teknologjia, Politika, Arti, Sporti etj. Gjithcka qe ju duhet te beni eshte te klikoni tek emri I gazetes tuaj te preferuar dhe do drejtoheni menjehere atje.

Shtypi Kosovar Kryesor i Dites Sot

Nje shtyp I lire eshte shume I rendesishem per veshin e popullit. Kjo sepse liria e shtypit luan nje rol jetesor ne informimin e qytetareve rreth ceshtjeve publike dhe monitoron pothuajse shumicen e e veprimeve te qeverise ne te gjitha nivelet e saj. Me ardhjen e demokracise dhe pavaresise ne Kosove media ka ardhur gjithmone duke u ngritur dhe duke u permiresuar. Nje rol shume te rendesishem per kete e luan liria e te shprehurit dhe liria e autorit per te shkruajtur artikuj pa qene ne presion nga nje individ ose organizate e jashtme.

 

Ne jemi te etur te sjellim lehtesi tek shtypi kosovar duke e sjelle sa me prane lexuesve online.

Ne shume raste shtypi luan nje rol kryesor edhe si opozita e nje vendi, kjo si pasoje e denoncimeve te rasteve te korrupsionit dhe aferave te paligjshme qe mund te ndodhin ne qeverine e nje vendi. Pra shtypi eshte nje monitorues shume I mire edhe I qeverise.

Shtypi Kosovar i lire.

Nje gazetar gjithmone duhet te jete ne anen e ligjit pa pasur nje ndikim fetar, personal, apo qe cenon lirine e veprimit qe do publikohet ne shtypin e perditshem. Por ne te njejten kohe gazetari duhet te kete siguri per lirine e fjales se tij, te mos jete I manipuluar ose te manipuloje nje situate te caktuar sepse kjo do te sillte nje informim te gabuar tek publiku. Nje informim I gabuar mund te drejtoje ne situate nga me te ndryshmet dhe te dala jashte kontrollit.

Shtypi I lire duhet te pikase, studioje dhe ndjeke cdo rast investigimi te raportuar nga nje pale e trete apo te pikasur nga nje arsye tjeter. Qeveria nuk mund te te denoje per investigimin e lire, per fjalen e lire apo per mendimet e lira. Edhe nese jane te pakta apo ndryshe nga shumica, cdo mendim, fjale, veprim eshte I lire te kryhet Brenda normave kushtetuese te nje shteti demokratik. Dhe shtypi ka nje rol shum jetik ne kete pjese. Te raportoje cdo shkelje te ketij lloji, te konstatohet dhe te merren masa ne institucionet perkatese per shkeljen perkatese. Kjo liri eshte ndryshimi midis nje sistemi Demokratik dhe Diktatorial.

Transparenca eshte kryesore tek informimi i popullates, ndaj ne zgjedhim gazetat me te mira per te sjelle shtypi kosovar me cilesor te mundshem.

Shume shpesh shtypi I lire sulmohet. Nuk eshte nje gje e re per publikun kur degjon per sulmimin e nje gazetari  apo nje lloj media te caktura nga nje individ, kompani, organizate apo qofte edhe qeveria vete. Ky veprim eshte jashte rregullave normative te kushtetutes edhe duhet te denohet. Thuhet se eshte me mire te kesh gazetari pa patur qeveri, sesa te kesh qeveri qe nuk pranon gazetari te lire.

Perse eshte kaq I rendesishem ne demokraci? Kur lideret tane kercenojne gazetaret ata po sulmojne nje nga ligjet themelore te te drejtave te njeriut, bashke me te drejtat tona me themelore. Liria jone kushtezohet shume nga liria e shtypit dhe nuk mund te limitohet dhe ti mbyllet goja ose do te humbase pergjithmone. Shtypi eshte si nje lloj qeni qe ruan qeverine me qellim qe te informoje qytetaret per nje informacion qe mund te kete ndikim ne jeten e perditshme te tyre. Nje rol tjeter I rendesishem I shtypit eshte kontrollimi I politikaneve dhe te investigoje ata nese dicka nuk eshte sic duhet te informohet publiku.

Liria e shtypit gjate koronavirusit. Mbrojta e lirise se shtypit gjate pandemise eshte shume e rendesishme. Ne te gjitha vendet europiane dhe vente te tjera te botes njerezit kane jetuar te mbyllur ne karantine per pothujase me shume se dy muaj. I vetmi burim informimi qe ata kane pasur ka qene media dhe lajmet per te kuptuar si shkojne punet me krizen e COVID-19. Gazetaret kane luajtur nje rol kyc ne kete ngjarje duke rrezikuar dhe jeten e tyre me qellim informimin e publikut me situaten e krijuar nga COVID-19.

Website jone do ju mundesoje te gjitha adresat per mediat dhe gazetat me te rendesishme tek shtypi Kosovar. Disa prej tyre jane: InfoShqip Gazeta Express Koha Ditore Bota Sot Zëri Jeta në Kosovë Lajmpress BLIC Gazeta Tribuna Iliria News Agency Lajmpress

Shtypi Kosovar