Shtypi Shqiptar

Ne kete faqe do te gjeni te gjitha informacionet dhe lajmet me te fundit te shtypit shqiptar te te gjitha gazetave dhe mediave me prestigjoze ne shqiperi. Ketu do jene te gjitha mediat me te medha informuese te Shqiperise te listuara dhe gjithcka qe duhet te beni per te pare lajmet e fundit te shtypit shqiptar eshte te klikoni mbi emrin e gazetes qe ju doni te lexoni. Shtypi ka per qellim te transmetoje lajmet tek publiku sa me shpejt te jete e mundur dhe pa u ndryshuar ose manipuluar.

 

Shtypi Shqiptar i Dites

Faqja jone ka si funksion listimin e cdo media shqiptare ne menyren me te thjeshte per tu aksesuar. Aty do jene te gjitha lajmet ditore nga rajoni shqiptar te perditesuara. Shtypi shqiptar vjen ne shume formate duke perfshire ate te shkruajtur ne gazeta, shtypi shqiptar online dhe shtypi shqiptar ne televizione. Me se shumti ne shqiperi lexuesit zgjedhin formen e te lexuarit te gazetave online por ka dhe shume te tjere qe blejne gazetat ditore ne menyren tradicionale.

Mardheniet midis medias dhe politikes ne shqiperi nuk jane ne nje raport shume te mire.  Politika shpesh sulmon median e lire ne shqiperi per shume arsye te ndryshme, per shkak se kjo e fundit eshte kthyer ne nje ze shume te forte ndaj qeverise momentale ne shqiperi. 

Shtypi shqiptarpublikon shume shume informacione qe per disa zyrtare te qeverise mund te quhen te demshme deri ne piken ku mund te ndiqen dhe penalisht. Por sot nuk eshte koha e vetme kur ne Shqiperi shtypi sulmohet dhe perpiqet qe ti kufizohet fjala dhe liria e te shprehurit edhe pse sistemi politik ne shqiperi eshte nje sistem demokratik.

Ne shqiperi kufizimi I shtypit e daton qe ne kohen e diktatures, kur afersisht rreth nje shekulli me pare shqiperia ishte nje shtet komunist me ne krye diktatorin famekeq Enver Hoxha. Ne ate kohe jo qe nuk behej fjale qe shtypi te funksiononte si nje opozite e qeverise dhe te ishte ne krah te popullit. 

Por as nuk mendohej te kthehej kundra qeverise diktatoriale sepse personat pergjegjes do perndiqeshin nga sistemi dhe mund te merreshin masa nga me te rendat ndaj tyre. Ne ate kohe shtypi publikonte vetem informacionet qe I leverdisnin sistemit dhe personave qe ishin maja e ajsbergut ne qeverisje.

Pse ky kufizim I lirise se shtypit ndikon shume keq tek publiku? Kufizimi I shtypit vjen me pasoja shume te renda per pjesen me te madhe te lexuesve per arsye se I drejton ne nje mos informim te sakte per ngjarjen qe lexojne. Jo vetem qe do te jene te genjyer por do jene edhe te manipuluar, pasi shtypi supozohet te jete nje nga format me te besueshme te marrjes se informacionit nga publiku I gjere. 

Por shtypi ne ditet e sotme fale nje sistemi demokratik ka ndryshuar shume. Liria e fjales eshte nje ligj ne kushtetuten shqiptare dhe autoret mund te shkruajne artikujt e tyre pa patur kufizime ne te shprehur.Kjo periudhe kalimi nga nje sistem komunist ne nje sistem demokratik u quajt periudhe tranzicioni.

Media e pare e krijuar ne shqiperia ka qene shteterore dhe njihet nga te gjithe si RTSH ose Radio Televizioni Shqipetar. Kjo media eshte krijuar qe ne kohen e mbretit Zog dhe daton ne vitin 1938. Tani mediat jane te shumta dhe shumica e tyre jane private. Disa nga mediat me te njohura ne shqiperi jane Top Channel, Klan Tv, Ora News, News 24, Vizion Plus, RTSH etj. Gjithashtu ka dhe media dixhitale si Digitalb dhe Tring.

Informimi I popullsise. Shume forma te shtypit kane si qellim te informojne publikun per rrethana dhe ngjarje te verteta qe mund te jene konfuze ose kontroverse. Nje gazetar I mire e artikulon raportin e tij ne shtypin e dites ne menyre qe cdo person qe e lexon ate ta kuptoje dhe te reflektoje mbi situaten. Normalisht lajmi duhet te jete sa me I vertete ne menyre qe dhe njerezit te krijojne besueshmeri tek shtypi qe lexojne.

Mundesia per te treguar histori. Shume forma gazetarie kane si qellim te jene zeri I atyre qe nuk mund te flasin. Ketu mund te futen histori nga me te ndryshmet qe mund te fitojne zemra e lexuesve, si heroizmi, dashuri, sakrifica etj. Keto mesazhe mund te kene nje mesazh shume pozitiv dhe te ndikojne akoma dhe me pozitivisht per lexuesit.

Ne faqen tone shtypi shqiptar do te gjeni te adresat per te gjitha gazetat me te rendesishme shqiptare si: 24Ore 360grade Albanian Daily News Albeu BalkanWeb Balli i Kombit Biznesi Citynews Dritare Gazeta 55 Gazeta Ballkan Gazeta Dita Gazeta Mapo Gazeta Shendeti Gazeta Shqiptare Gazetat Integrimi Java News Kalendar Koha Jone Lajme Lajme.al Lajmi Fundit Lapsi Newsbomb Njoftime NOA Opozita Panorama Reporter ResPublica Revista Monitor Rilindja Demokratike Shekulli Shqip Shqiptarja.com Syri Telegrafi Tema Tirana Times Zeri i Popullit

Shtypi Shqiptar